Project JA

Project JA heeft als doel alle jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude met een bijstandsuitkering te plaatsen op een opleiding of baan.

Niet alle jongeren zijn in staat om zelfstandig een plek te verwerven op de arbeidsmarkt. Zij hebben hiervoor ondersteuning en intensieve begeleiding nodig. In Project JA worden deze jongeren daarom begeleid door een multidisciplinair team. Er wordt met jongeren naar oplossingen gezocht, indien nodig in samenwerking met een wijkteam, voor de problemen die een belemmering vormen om deel te nemen aan onderwijs of om aan het werk te gaan.


Uitgangspunten in de begeleiding zijn: aandacht en zorg. Er wordt met de jongeren een relatie opgebouwd waarin zij zich gehoord en gezien voelen, zodat zij verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun eigen leven. In het project worden kaders en grenzen aangegeven waarbinnen jongeren zich kunnen ontwikkelen. In de afgelopen jaren is het project bewezen succesvol geweest.
Zie voor resultaten de folder met basiscijfers.


JA - jongere aan het werkGandhi 01
Bent u een werkgever en wilt u meer informatie over het in dienst nemen of het aanbieden van een stage aan één van de jongeren?
Kijk voor meer informatie in de folder.


webdesign en realisatie door: MC United Reclamestudio, Alphen aan den Rijn